fbpx

Kistovi brišu granice

Dobrotvorna izložba i aukcija slika.

Živimo u godini koja je puna neizvjesnosti i naglih preokreta, no ljudski duh je često snažniji nego što itko od nas može zamisliti. Kada je nastupio prvi lockdown u proljeće ove godine upravo su umjetnici bili ti koji su nesebično, predano, srčano i potpuno besplatno ponudili, osmislili i realizirali niz online sadržaja od koncerata, kazališnih predstava pa sve do izložbi. Tim više je posve prirodna suradnja koja se odvija već duži niz godina, a unutar koje likovni umjetnici iz zemlje i regije predano stvaraju na našim likovnim kolonijama kako bi pomogli u prikupljanju sredstava za stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti koji uglavnom potječu iz ruralnih i slabije razvijenih područja Hrvatske.

Slikarska kolonija posvećena velikom dobrotvoru Vladimiru Matijeviću održava se svake godine u Gornjem Budačkom, rodnom mjestu Vladimira Matijevića, koje je posljednjih godina svojim spokojnim i inspirativnim okruženjem poticalo okupljene umjetnike na stvaranje novih likovnih djela. Umjetnička djela nastala na likovnim kolonijama potom se prodaju na našim dobrotvornim aukcijama, a sva prikupljena sredstva namijenjena su našim fondovima za stipendiranje mladih i talentiranih učenika i studenata. Ove godine kolonija je održana na Plitvičkim jezerima koja su kao područje iznimne bioraznolikosti svojim nadrealnim ljepotama osigurala inspirativno okruženje za ukupno 12 akademskih umjetnika iz cijele Hrvatske.

Zbog nemogućnosti održavanja klasične aukcije kustosica i izbornica Privrednikove kolonije povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol napravila je izbor iz fundusa radova nastalih na dosadašnjim kolonijama. Iako zbog epidemioloških mjera nećemo moći prezentirati djela putem klasične aukcije u realnom prostoru, nastojali smo što kvalitetnije predstaviti djela i autore putem ove prezentacije, a radovi se uz prethodni dogovor i najavu mogu doći razgledati i u Privrednikovom domu. Ovo je doista jedinstvena prilika da kupnjom umjetničkih slika učinite nekoliko dobrih djela istovremeno: podržite likovne umjetnike, doprinesete fondu za stipendiranje mladih talentiranih učenika i studenata te razveselite sebe i najdraže kupnjom jedinstvenog umjetničkog djela.

Uplatu za odabranu sliku možete izvršiti na broj žiro-računa: HR8523400091510424790 s naznakom (opis plaćanja): Dobrotvorna web aukcija – naziv slike.

Kupljenu sliku možete preuzeti u našim prostorima u Zagrebu, Preradovićeva 18. Izvan Zagreba sliku dostavljamo na kućnu adresu.

Više informacija o našoj dobrotvornoj web aukciji možete dobiti putem e-maila ured@privrednik.net ili na broj telefona 099-815-1710.

RAZVESELITE SEBE I ONE KOJE VOLITE!