Fond Vladimir Matijević

Privrednikov fond za stipendiranje i razvoj nadarenih učenika i studenata iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti.

VM

Učenici i studenti koji pokazuju znanje, trud i talent te čije je školovanje otežano jer su iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti stipendiraju se putem Fonda Vladimir Matijević.

VM

Fond Vladimir Matijević smo osnovali 2008. godine u spomen na našeg osnivača Vladimira Matijevića, uglednog trgovca i bankara.

VM

Stipendije iz Fonda Vladimir Matijević dodjeljujemo na temelju dva osnovna kriterija: uspjeh u školovanju/studiranju i materijalno stanje obitelji.

STUDENTIMA MJESEČNO

UČENICIMA MJESEČNO

Želimo biti oslonac mladima, želimo osnažiti srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Fond Vladimir Matijević je rezultat suradnje i prijateljstva srpskih organizacija i institucija u Hrvatskoj, privatnih poduzetnika i pojedinaca na zajedničkom cilju ulaganja u školovanje i obrazovanje mladih.

Više o Vladimiru

Oslonac mladima

Zajedničkim radom samo u zadnjih 10 godina izdvojili smo preko 2.500.000 kuna za učeničke i studentske stipendije. Postanite donator i pridružite se zajednici koja je Oslonac mladima!

Doniraj

Prosjek ocjena

Svi koji se prijavljuju na natječaje za stipendiranje moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,5 u školi ili 3,0 na fakultetu.

Natječaj

Stipendije se dodjeljuju na osnovu prijava na natječaj koji je se otvara svake godine u mjesecu septembru.

Broj stipendija

Godišnje u prosjeku stipendiramo pedeset učenika i studenata.

Donacije

U Fond možete donirati uplatom na račun HR5723400091110367515 kod Privredne banke Zagreb.

Privrednik me prati od početka mog akademskog obrazovanja. Dolazak u novu sredinu, osim brojnih prilika, donio je i velike troškove koji bi me bez Privrednikove stipendije onemogućili u daljnjem školovanju.

Milica V. Medicinski fakultet u Rijeci, 2020.

Što se mene tiče, definitivno ću završetkom fakulteta i pronalaskom posla pomagati drugima u vidu stipendije, jer znam koliko je čovjeku lakše napredovati uz određeni poticaj.

Filip J.Filip J. Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, 2018.

Osim financijske pomoći koja sama po sebi puno znači, Privrednikova stipendija pruža mi i stanoviti osjećaj zadovoljstva time što se prepoznaje i nagrađuje moj dugogodišnji rad i trud.

Una R. Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, 2018.

Jednog dana se vidim kao aktivan član Privrednika, jer je Privrednik nešto nevjerojatno i zaista je čast biti dio svega toga. Fascinantan temelj koji daje ljudima poticaj da budu još bolji.

Dragan J. Medicinska škola u Osijeku, 2009.

Upravo mi je Privrednikova stipendija omogućila da se iskažem na poljima za koja sam uvijek imala interes. Zato Privredniku od srca hvala!

Andrea Nicol A. XVI. gimnazija u Zagrebu, 2020.

Gledam Privrednik kao nekakvu svjetlost u tami letargije koja je zahvatila ljude u današnje vrijeme, jednu zanimljivu inicijativu mladih ljudi da malo oživimo sebe i ljude oko sebe i da ih pridružimo našem malenom "pokretu" mladalačke pozitivnosti.

Dario P. Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, 2011.

Ukazano povjerenje iskoristit ću najbolje što znam. Marljivim radom i redovitim polaganjem ispita opravdat ću status Privrednikovog stipendiste i ulaganja donatora.

Aleksandra Š. Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, 2020.

Ako budem u mogućnosti pomagat ću drugima kao što meni pomaže Privrednik.

Dragana G. Građevinski fakultet u Zagrebu, 2018.

Studenti imaju osjećaj kao da ulaze u jednu novu obitelj koja se skrbi i brine za njih, otvara im put prema boljem životu, prenosi na njih vrijednosti kojima se trebaju voditi u životu i nikada ih zaboraviti.

bivša Privrednikova» stipendistica, 2014.

Kroz stipendiranje zajednica pomaže pojedincu, ne samo financijski, nego nas uči da dijeljenjem onoga što imamo s drugima možemo postati jedino bogatiji i bolji.

Milan N. Medicinska škola u Osijeku, 2018.