Fond Vladimir Matijević

Privrednikov fond za stipendiranje i razvoj nadarenih učenika i studenata iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti.

VM

Učenici i studenti koji pokazuju znanje, trud i talent te čije je školovanje otežano jer su iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti stipendiraju se putem Fonda Vladimir Matijević.

VM

Fond Vladimir Matijević smo osnovali 2008. godine u spomen na našeg osnivača Vladimira Matijevića, uglednog trgovca i bankara.

VM

Stipendije iz Fonda Vladimir Matijević dodjeljujemo na temelju dva osnovna kriterija: uspjeh u školovanju/studiranju i materijalno stanje obitelji.

STUDENTIMA MJESEČNO

UČENICIMA MJESEČNO

Želimo biti oslonac mladima, želimo osnažiti srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Fond Vladimir Matijević je rezultat suradnje i prijateljstva srpskih organizacija i institucija u Hrvatskoj, privatnih poduzetnika i pojedinaca na zajedničkom cilju ulaganja u školovanje i obrazovanje mladih.

Više o Vladimiru

Oslonac mladima

Zajedničkim radom samo u zadnjih 10 godina izdvojili smo preko 2.500.000 kuna za učeničke i studentske stipendije. Postanite donator i pridružite se zajednici koja je Oslonac mladima!

Doniraj

Prosjek ocjena

Svi koji se prijavljuju na natječaje za stipendiranje moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,5 u školi ili 3,0 na fakultetu.

Natječaj

Stipendije se dodjeljuju na osnovu prijava na natječaj koji je se otvara svake godine u mjesecu septembru.

Broj stipendija

Godišnje u prosjeku stipendiramo pedeset učenika i studenata.

Donacije

U Fond možete donirati uplatom na račun HR5723400091110367515 kod Privredne banke Zagreb.

Nadam se kako ću ostvariti i uvjete za nastavak studiranja pod okriljem Privrednika. Čak i ako ne, ovo je za mene bilo neprocjenjivo iskustvo i prilika na kojoj ću uvijek biti zahvalna Privredniku i svim njegovim članovim.

Jelena Š. Ekonomski fakultet u Osijeku, 2011.

Gledam Privrednik kao nekakvu svjetlost u tami letargije koja je zahvatila ljude u današnje vrijeme, jednu zanimljivu inicijativu mladih ljudi da malo oživimo sebe i ljude oko sebe i da ih pridružimo našem malenom "pokretu" mladalačke pozitivnosti.

Dario P. Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, 2011.

Moji roditelji školuju moju sestru i mene izvan našeg rodnog mjesta što nije nimalo lako. Zbog toga mi Privrednikova stipendija financijski puno znači. Ali, isto tako, daje mi vrlo važan osjećaj sigurnosti i pripadnosti našoj etničkoj zajednici što, također, smatram veoma bitnim.

Milan R. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Uz Privrednikovu stipendiju moj studentski život je puno lakši, jer mi stipendija omogućuje lakšu nabavku svih knjiga, materijala i virtualnih alata potrebnih za fakultet, te me također motivira na bolji akademski uspjeh.

Željko B. Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, 2020.  

Upravo mi je Privrednikova stipendija omogućila da se iskažem na poljima za koja sam uvijek imala interes. Zato Privredniku od srca hvala!

Andrea Nicol A. XVI. gimnazija u Zagrebu, 2020.

Ako budem u mogućnosti pomagat ću drugima kao što meni pomaže Privrednik.

Dragana G. Građevinski fakultet u Zagrebu, 2018.

Osim financijske pomoći koja sama po sebi puno znači, Privrednikova stipendija pruža mi i stanoviti osjećaj zadovoljstva time što se prepoznaje i nagrađuje moj dugogodišnji rad i trud.

Una R. Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, 2018.

Želim vam samo reći – HVALA! Privrednikova stipendija mi puno pomaže. Samo se nadam da ćete iz godine u godinu povećavati broj stipendista, jer ima puno učenika i studenata kojima je ona potrebna.

Jelena M. Ekonomski fakultet u Splitu, 2009.

Privrednik me prati od početka mog akademskog obrazovanja. Dolazak u novu sredinu, osim brojnih prilika, donio je i velike troškove koji bi me bez Privrednikove stipendije onemogućili u daljnjem školovanju.

Milica V. Medicinski fakultet u Rijeci, 2020.

Privrednikova stipendija za mene ne predstavlja samo financijsku pomoć, koja mi naravno puno znači, već mi je pokazatelj da se moj rad i zalaganje prati, poštuje i cijeni.

Danilo R. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.