Fond Vladimir Matijević

Privrednikov fond za stipendiranje i razvoj nadarenih učenika i studenata iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti.

VM

Učenici i studenti koji pokazuju znanje, trud i talent te čije je školovanje otežano jer su iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti stipendiraju se putem Fonda Vladimir Matijević.

VM

Fond Vladimir Matijević smo osnovali 2008. godine u spomen na našeg osnivača Vladimira Matijevića, uglednog trgovca i bankara.

VM

Stipendije iz Fonda Vladimir Matijević dodjeljujemo na temelju dva osnovna kriterija: uspjeh u školovanju/studiranju i materijalno stanje obitelji.

STUDENTIMA MJESEČNO

UČENICIMA MJESEČNO

Želimo biti oslonac mladima, želimo osnažiti srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Fond Vladimir Matijević je rezultat suradnje i prijateljstva srpskih organizacija i institucija u Hrvatskoj, privatnih poduzetnika i pojedinaca na zajedničkom cilju ulaganja u školovanje i obrazovanje mladih.

Više o Vladimiru

Prosjek ocjena

Svi koji se prijavljuju na natječaje za stipendiranje moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,5 u školi ili 3,0 na fakultetu.

Natječaj

Stipendije se dodjeljuju na osnovu prijava na natječaj koji je se otvara svake godine u mjesecu septembru.

Broj stipendija

Godišnje u prosjeku stipendiramo pedeset učenika i studenata.

Donacije

U Fond možete donirati uplatom na račun HR5723400091110367515 kod Privredne banke Zagreb.

U budućnosti, ako budem u mogućnosti, volio bih pomagati drugima kojima je to potrebno. Pomaganje drugima me ispunjava, štoviše, zbog toga sam i odabrao svoje zanimanje.

Ognjen G. Medicinska škola u Osijeku, 2018.

Moji roditelji školuju moju sestru i mene izvan našeg rodnog mjesta što nije nimalo lako. Zbog toga mi Privrednikova stipendija financijski puno znači. Ali, isto tako, daje mi vrlo važan osjećaj sigurnosti i pripadnosti našoj etničkoj zajednici što, također, smatram veoma bitnim.

Milan R. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Želim vam samo reći – HVALA! Privrednikova stipendija mi puno pomaže. Samo se nadam da ćete iz godine u godinu povećavati broj stipendista, jer ima puno učenika i studenata kojima je ona potrebna.

Jelena M. Ekonomski fakultet u Splitu, 2009.

Nadam se kako ću ostvariti i uvjete za nastavak studiranja pod okriljem Privrednika. Čak i ako ne, ovo je za mene bilo neprocjenjivo iskustvo i prilika na kojoj ću uvijek biti zahvalna Privredniku i svim njegovim članovim.

Jelena Š. Ekonomski fakultet u Osijeku, 2011.

Privrednikova stipendija za mene ne predstavlja samo financijsku pomoć, koja mi naravno puno znači, već mi je pokazatelj da se moj rad i zalaganje prati, poštuje i cijeni.

Danilo R. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Privrednikova stipendija mi je omogućila bolje uvjete života.

Vanja V. Medicinska škola u Osijeku, 2020.

Kroz stipendiranje zajednica pomaže pojedincu, ne samo financijski, nego nas uči da dijeljenjem onoga što imamo s drugima možemo postati jedino bogatiji i bolji.

Milan N. Medicinska škola u Osijeku, 2018.

Smatram da je stipendija koju primam od Privrednika nagrada za moj dosadašnji rad i uspjeh. Ona je, također, i poticaj da u budućnosti uložim još više truda i rada kako bih ostvarila svoje životne ciljeve. Jednog dana i sama želim postati privrednikov donator.

Romana Lj. Gimnazija u Belom Manastiru, 2020.

Upravo mi je Privrednikova stipendija omogućila da se iskažem na poljima za koja sam uvijek imala interes. Zato Privredniku od srca hvala!

Andrea Nicol A. XVI. gimnazija u Zagrebu, 2020.

Jednog dana se vidim kao aktivan član Privrednika, jer je Privrednik nešto nevjerojatno i zaista je čast biti dio svega toga. Fascinantan temelj koji daje ljudima poticaj da budu još bolji.

Dragan J. Medicinska škola u Osijeku, 2009.