Fond Vladimir Matijević

Privrednikov fond za stipendiranje i razvoj nadarenih učenika i studenata iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti.

VM

Učenici i studenti koji pokazuju znanje, trud i talent te čije je školovanje otežano jer su iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti stipendiraju se putem Fonda Vladimir Matijević.

VM

Fond Vladimir Matijević smo osnovali 2008. godine u spomen na našeg osnivača Vladimira Matijevića, uglednog trgovca i bankara.

VM

Stipendije iz Fonda Vladimir Matijević dodjeljujemo na temelju dva osnovna kriterija: uspjeh u školovanju/studiranju i materijalno stanje obitelji.

STUDENTIMA MJESEČNO

UČENICIMA MJESEČNO

Želimo biti oslonac mladima, želimo osnažiti srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Fond Vladimir Matijević je rezultat suradnje i prijateljstva srpskih organizacija i institucija u Hrvatskoj, privatnih poduzetnika i pojedinaca na zajedničkom cilju ulaganja u školovanje i obrazovanje mladih.

Više o Vladimiru

Prosjek ocjena

Svi koji se prijavljuju na natječaje za stipendiranje moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,5 u školi ili 3,0 na fakultetu.

Natječaj

Stipendije se dodjeljuju na osnovu prijava na natječaj koji je se otvara svake godine u mjesecu septembru.

Broj stipendija

Godišnje u prosjeku stipendiramo pedeset učenika i studenata.

Donacije

U Fond možete donirati uplatom na račun HR5723400091110367515 kod Privredne banke Zagreb.

Nadam se kako ću ostvariti i uvjete za nastavak studiranja pod okriljem Privrednika. Čak i ako ne, ovo je za mene bilo neprocjenjivo iskustvo i prilika na kojoj ću uvijek biti zahvalna Privredniku i svim njegovim članovim.

Jelena Š. Ekonomski fakultet u Osijeku, 2011.

Privrednikova stipendija mi je omogućila bolje uvjete života.

Vanja V. Medicinska škola u Osijeku, 2020.

Za mene je Privrednik velika podrška. Želim da što duže traje, želim mu uspjeh u radu jer je to uspjeh svih nas. Hvala mu za sve!

Adriana R. Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, 2020.

Osim financijske pomoći koja sama po sebi puno znači, Privrednikova stipendija pruža mi i stanoviti osjećaj zadovoljstva time što se prepoznaje i nagrađuje moj dugogodišnji rad i trud.

Una R. Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, 2018.

Moji roditelji školuju moju sestru i mene izvan našeg rodnog mjesta što nije nimalo lako. Zbog toga mi Privrednikova stipendija financijski puno znači. Ali, isto tako, daje mi vrlo važan osjećaj sigurnosti i pripadnosti našoj etničkoj zajednici što, također, smatram veoma bitnim.

Milan R. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Privrednikova stipendija za mene ne predstavlja samo financijsku pomoć, koja mi naravno puno znači, već mi je pokazatelj da se moj rad i zalaganje prati, poštuje i cijeni.

Danilo R. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Privrednik me prati od početka mog akademskog obrazovanja. Dolazak u novu sredinu, osim brojnih prilika, donio je i velike troškove koji bi me bez Privrednikove stipendije onemogućili u daljnjem školovanju.

Milica V. Medicinski fakultet u Rijeci, 2020.

U budućnosti, ako budem u mogućnosti, volio bih pomagati drugima kojima je to potrebno. Pomaganje drugima me ispunjava, štoviše, zbog toga sam i odabrao svoje zanimanje.

Ognjen G. Medicinska škola u Osijeku, 2018.

Smatram da je stipendija koju primam od Privrednika nagrada za moj dosadašnji rad i uspjeh. Ona je, također, i poticaj da u budućnosti uložim još više truda i rada kako bih ostvarila svoje životne ciljeve. Jednog dana i sama želim postati privrednikov donator.

Romana Lj. Gimnazija u Belom Manastiru, 2020.

Jednog dana se vidim kao aktivan član Privrednika, jer je Privrednik nešto nevjerojatno i zaista je čast biti dio svega toga. Fascinantan temelj koji daje ljudima poticaj da budu još bolji.

Dragan J. Medicinska škola u Osijeku, 2009.