Učenici i studenti koji pokazuju znanje, trud i talent te čije je školovanje otežano jer su iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti stipendiraju se putem Fonda Vladimir Matijević. Fond smo osnovali 2008. godine u spomen na našeg osnivača Vladimira Matijevića, uglednog trgovca i bankara.

STUDENTIMA MJESEČNO

UČENICIMA MJESEČNO

Na omladini svijet ostaje; ali ta omladina mora se spremati za životni put.

— Vladimir Matijević

Želimo biti oslonac mladima, želimo osnažiti srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Ovaj fond je rezultat suradnje i prijateljstva srpskih organizacija i institucija u Hrvatskoj, privatnih poduzetnika i pojedinaca na zajedničkom cilju ulaganja u školovanje i obrazovanje mladih.

Više o Vladimiru

Stipendije iz Fonda Vladimir Matijević dodjeljujemo na temelju dva osnovna kriterija: uspjeh u školovanju/studiranju i materijalno stanje obitelji.

Uspjeh u školovanju
Materijalno stanje obitelji

Prosjek ocjena

Svi koji se prijavljuju na natječaje za stipendiranje moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,5 u školi ili 3,0 na fakultetu.

Natječaj

Stipendije se dodjeljuju na osnovu prijava na natječaj koji je se otvara svake godine u mjesecu septembru.

Broj stipendija

Godišnje u prosjeku stipendiramo pedeset učenika i studenata.

Donacije

U Fond možete donirati uplatom na račun HR5723400091110367515 kod Privredne banke Zagreb.

Ako budem u mogućnosti pomagat ću drugima kao što meni pomaže Privrednik.

Dragana G. Građevinski fakultet u Zagrebu, 2018.

Gledam Privrednik kao nekakvu svjetlost u tami letargije koja je zahvatila ljude u današnje vrijeme, jednu zanimljivu inicijativu mladih ljudi da malo oživimo sebe i ljude oko sebe i da ih pridružimo našem malenom "pokretu" mladalačke pozitivnosti.

Dario P. Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, 2011.

Ukazano povjerenje iskoristit ću najbolje što znam. Marljivim radom i redovitim polaganjem ispita opravdat ću status Privrednikovog stipendiste i ulaganja donatora.

Aleksandra Š. Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, 2020.

Jednog dana se vidim kao aktivan član Privrednika, jer je Privrednik nešto nevjerojatno i zaista je čast biti dio svega toga. Fascinantan temelj koji daje ljudima poticaj da budu još bolji.

Dragan J. Medicinska škola u Osijeku, 2009.

Što se mene tiče, definitivno ću završetkom fakulteta i pronalaskom posla pomagati drugima u vidu stipendije, jer znam koliko je čovjeku lakše napredovati uz određeni poticaj.

Filip J.Filip J. Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, 2018.

Privrednik me prati od početka mog akademskog obrazovanja. Dolazak u novu sredinu, osim brojnih prilika, donio je i velike troškove koji bi me bez Privrednikove stipendije onemogućili u daljnjem školovanju.

Milica V. Medicinski fakultet u Rijeci, 2020.

Kad sam saznala da sam dobila stipendiju bila sam izuzetno sretna. Privrednikova stipendija olakšava mi studiranje. Iz stipendije plaćam troškove stanovanja u studentskom domu, kao i udžbenike.

Danijela B. Medicinski fakultet u Rijeci, 2009.

U budućnosti, ako budem u mogućnosti, volio bih pomagati drugima kojima je to potrebno. Pomaganje drugima me ispunjava, štoviše, zbog toga sam i odabrao svoje zanimanje.

Ognjen G. Medicinska škola u Osijeku, 2018.

Kroz stipendiranje zajednica pomaže pojedincu, ne samo financijski, nego nas uči da dijeljenjem onoga što imamo s drugima možemo postati jedino bogatiji i bolji.

Milan N. Medicinska škola u Osijeku, 2018.

Želim vam samo reći – HVALA! Privrednikova stipendija mi puno pomaže. Samo se nadam da ćete iz godine u godinu povećavati broj stipendista, jer ima puno učenika i studenata kojima je ona potrebna.

Jelena M. Ekonomski fakultet u Splitu, 2009.