Fond Vladimir Matijević

Privrednikov fond za stipendiranje i razvoj nadarenih učenika i studenata iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti.

VM

Učenici i studenti koji pokazuju znanje, trud i talent te čije je školovanje otežano jer su iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti stipendiraju se putem Fonda Vladimir Matijević.

VM

Fond Vladimir Matijević smo osnovali 2008. godine u spomen na našeg osnivača Vladimira Matijevića, uglednog trgovca i bankara.

VM

Stipendije iz Fonda Vladimir Matijević dodjeljujemo na temelju dva osnovna kriterija: uspjeh u školovanju/studiranju i materijalno stanje obitelji.

STUDENTIMA MJESEČNO

UČENICIMA MJESEČNO

Želimo biti oslonac mladima, želimo osnažiti srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Fond Vladimir Matijević je rezultat suradnje i prijateljstva srpskih organizacija i institucija u Hrvatskoj, privatnih poduzetnika i pojedinaca na zajedničkom cilju ulaganja u školovanje i obrazovanje mladih.

Više o Vladimiru

Oslonac mladima

Zajedničkim radom samo u zadnjih 10 godina izdvojili smo preko 2.500.000 kuna za učeničke i studentske stipendije. Postanite donator i pridružite se zajednici koja je Oslonac mladima!

Doniraj

Prosjek ocjena

Svi koji se prijavljuju na natječaje za stipendiranje moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,5 u školi ili 3,0 na fakultetu.

Natječaj

Stipendije se dodjeljuju na osnovu prijava na natječaj koji je se otvara svake godine u mjesecu septembru.

Broj stipendija

Godišnje u prosjeku stipendiramo pedeset učenika i studenata.

Donacije

U Fond možete donirati uplatom na račun HR5723400091110367515 kod Privredne banke Zagreb.

Što se mene tiče, definitivno ću završetkom fakulteta i pronalaskom posla pomagati drugima u vidu stipendije, jer znam koliko je čovjeku lakše napredovati uz određeni poticaj.

Filip J.Filip J. Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, 2018.

Privrednikova stipendija za mene ne predstavlja samo financijsku pomoć, koja mi naravno puno znači, već mi je pokazatelj da se moj rad i zalaganje prati, poštuje i cijeni.

Danilo R. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Jednog dana se vidim kao aktivan član Privrednika, jer je Privrednik nešto nevjerojatno i zaista je čast biti dio svega toga. Fascinantan temelj koji daje ljudima poticaj da budu još bolji.

Dragan J. Medicinska škola u Osijeku, 2009.

Studenti imaju osjećaj kao da ulaze u jednu novu obitelj koja se skrbi i brine za njih, otvara im put prema boljem životu, prenosi na njih vrijednosti kojima se trebaju voditi u životu i nikada ih zaboraviti.

bivša Privrednikova» stipendistica, 2014.

Privrednikova stipendija mi je omogućila bolje uvjete života.

Vanja V. Medicinska škola u Osijeku, 2020.

Kad sam saznala da sam dobila stipendiju bila sam izuzetno sretna. Privrednikova stipendija olakšava mi studiranje. Iz stipendije plaćam troškove stanovanja u studentskom domu, kao i udžbenike.

Danijela B. Medicinski fakultet u Rijeci, 2009.

Privrednik me prati od početka mog akademskog obrazovanja. Dolazak u novu sredinu, osim brojnih prilika, donio je i velike troškove koji bi me bez Privrednikove stipendije onemogućili u daljnjem školovanju.

Milica V. Medicinski fakultet u Rijeci, 2020.

Smatram da je stipendija koju primam od Privrednika nagrada za moj dosadašnji rad i uspjeh. Ona je, također, i poticaj da u budućnosti uložim još više truda i rada kako bih ostvarila svoje životne ciljeve. Jednog dana i sama želim postati privrednikov donator.

Romana Lj. Gimnazija u Belom Manastiru, 2020.

Upravo mi je Privrednikova stipendija omogućila da se iskažem na poljima za koja sam uvijek imala interes. Zato Privredniku od srca hvala!

Andrea Nicol A. XVI. gimnazija u Zagrebu, 2020.

Moji roditelji školuju moju sestru i mene izvan našeg rodnog mjesta što nije nimalo lako. Zbog toga mi Privrednikova stipendija financijski puno znači. Ali, isto tako, daje mi vrlo važan osjećaj sigurnosti i pripadnosti našoj etničkoj zajednici što, također, smatram veoma bitnim.

Milan R. Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.