fbpx

Portfolio

Filip J., Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu

Završio sam srednju Građevinsku tehničku školu u Zagrebu. Trenutno studiram matematičku statistiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Živim u Zagrebu s roditeljima i mlađim bratom: majka je zaposlena a otac u mirovini. Za vrijeme školovanja, iako su svi znali da sam druge nacionalnosti, nikada nisam imao apsolutno nikakvih neugodnosti.

Privrednikova stipendija znači mi financijsku sigurnost, odnosno, više se mogu usredotočiti na učenje znajući da ću moći podmiriti studentske troškove. Samim time stižem brže, bolje i kvalitetnije ispuniti sve zadatke koje imam, dok je u slučaju paralelnog rada i studiranja to mnogo teže. Dakako, mojim roditeljima je također lakše rasporediti financije znajući da su moji troškovi podmireni.

Osobno smatram da bi Privrednikovi stipendisti trebali biti bolje povezani, ali opet shvaćam da se tu radio o velikom broju ljudi od kojih svatko ima svoje obaveze i živi u drugom mjestu, pa je samim time to teško izvedivo. Prednost te povezanosti mogla bi biti, među ostalim, međusobna mogućnost dijeljenja korisnih savjeta, razmjena iskustava te poticanje jedni drugih. Time zajednica pomaže pojedincu. S druge strane, pojedinac zajednici, također, može pomoći kroz prijedloge i stečena znanja. Kako Privrednikovi stipendisti pohađaju različite fakultete i škole, mislim da se upravo na toj raznolikosti treba graditi naša međusobna povezanost. Naravno, uvijek pojedinac može pomoći zajednici nastavljajući tradiciju stipendiranja ukoliko bude u prilici.

Što se mene tiče, definitivno ću završetkom fakulteta i pronalaskom posla pomagati drugima u vidu stipendiranja, jer znam koliko je čovjeku lakše napredovati uz određeni poticaj.

Kategorije