fbpx

Portfolio

Jelena M., Ekonomski fakultet u Splitu

Kad sam saznala da sam dobila stipendiju bila sam beskrajno sretna jer mi ona omogućuje da u financijskom smislu oslobodim svoje roditelje. Samo otac radi (firma je u jako lošem stanju, plaća mu kasni po nekoliko mjeseci), majka ne radi, a živimo kao podstanari. Stipendiju koristim kako bi podmirila sve mjesečne troškove koje imam kao student (mjesečna pokazna karta, troškovi fotokopiranja, kupnje skripti, udžbenika, prehrana u fakultetskoj menzi), te od eventualnog ostatka pomažem roditeljima u plaćanju režija.

Obitelj i prijatelji bili su oduševljeni kad su saznali da sam postala Privrednikov stipendist, jer nikad nisam primala drugu stipendiju, niti sam je tražila, jer sam uvijek mislila da ima onih kojima je potrebnija. I, eto, tek na kraju svog školovanja, kad je financijska situacija u obitelji postala zaista teška, odlučila sam potražiti pomoć. Svi oko mene su sretni kao i ja. Podržavam aktivnosti Privrednika. Smatram da je stipendiranje onih kojima je to potrebno i koji to zaslužuju najbolji način društvenog djelovanja, i ukoliko bi bilo ostvarivo, s obzirom na to da ja živim u Splitu, voljela bih biti aktivna u Privredniku.

Na kraju želim vam samo poručiti – HVALA! Ova stipendija mi puno pomaže, iako sam na zadnjoj godini i neću je više primati, nadam se da ćete iz godine u godinu povećavati broj stipendista, jer ima puno učenika i studenata kojima je stipendija potrebna, a uopće ne znaju za tu mogućnost. Mislim da bi svi stipendisti, uključujući mene, htjeli sudjelovati u radu Privrednika i odužiti se na način da pomognu u stipendiranju drugih, bilo u upoznavanju ljudi s radom Privrednika, skupljanju sredstava za stipendije ili bar zajedničkim druženjem i upoznavanjem.

Kategorije