fbpx

Oslonac mladima smo i ti i ja

Većina mladih Srba u Hrvatskoj danas prolazi mnogo izazova. Škola ili neki prvi posao. Diploma i posao u struci. Uteg srpskog identiteta. Hrvatska ili druga zemlja. Tako da, dok mi još uvijek razmišljamo o prošlosti oni će budućnost pronaći negdje drugdje. Oslonac mladima smo i Ti i Ja, i svi Mi koji želimo u sadašnjosti udariti temelje bolje budućnosti.

Mnogo je talenta i potencijala. Mnogo je neiskorištenih prilika i područja. Ali mnogo njih je siromašno. Dajmo im za znanje, to im nitko ne može uzeti. Budimo im Oslonac.

Kome pripada budućnost Srba u Hrvatskoj?

Budućnost pripada mladim Srbima, današnjim učenicima i studentima, koji vjeruju u svoje snove. Nažalost, oni su danas prinuđeni odreći se mnogo toga jer nemaju baš dovoljno za pristojan život. Talenta se ne odriču jer ga imaju. Mi ne možemo pomoći svima, ali svi skupa možemo pomoći nekome. Budimo im Oslonac.

Srpsko privredno društvo ''Privrednik'' u Zagrebu kroz tri stoljeća je

OSLONAC MLADIMA

O Privredniku
oslonac mladimaoslonac mladimaoslonac mladima
oslonac mladimaoslonac mladimaoslonac mladima

Zajedničkim radom u zadnjih deset godina izdvojili smo 2.500.000 kuna za stipendije talentiranim učenicima i studentima slabijih materijalnih mogućnosti. Svake godine njih 50 želimo stipendirati.

Ponosni smo na bivše stipendiste koji su danas liječnici, inženjeri, pravnici, ekonomisti, profesori… Nekada su i oni vjerovali u svoje snove. Jučer su postali oslonac mladima, a danas i Ti možeš biti Oslonac.

Želiš li pomoći talentiranim učenicima i studentima slabijih materijalnih mogućnosti?

Postani Privrednikov donator i pridruži se zajednici koja je Oslonac mladima! Za plaćanje karticama odaberi “Doniraj karticom” čime ćeš biti usmjeren na sustav sigurnog plaćanja.

Doniraj karticom

Postani Privrednikov donator i pridruži se zajednici koja je Oslonac mladima! Donaciju možeš izvršiti jednokratno putem Internet bankarstva ili mjesečno otvaranjem trajnog naloga.

Oslonac mladima

kn
Vaši podaci

Od srca Vam hvala što želite postati Oslonac mladima!

Vrlo brzo ćemo Vas kontaktirati e-mailom s uputama za pokretanje donacije putem bankovnog računa.

Ukupna donacija: 50,00 kn

Doniraj

Putem aplikacije m-bankarstva možeš izvršiti donaciju unutar Hrvatske i postati Oslonac mladima. Skeniraj barkod mobilnom aplikacijom bilo koje banke i doniraj odmah!

Ako doniraš jednom mjesečno misliš o nama sljedeći mjesec.

Kako štitite podatke donatora? + -

Dodjela stipendija Srpskog privrednog društva “Privrednik” ne bi bile moguće bez velikodušne podrške naših donatora. Stoga nam je izuzetno važna briga o podacima u koje dobivamo uvid kada donirate za stipendije. Pročitajte kako brinemo o Vašim podacima.

Kako trošite donirana sredstva? + -

Stipendije Srpskog privrednog društva “Privrednik” financiraju se isključivo iz donacija građana, tvrtki, srpskih organizacija i vlada. Donatori redovito dobivaju izvještaje o rezultatima koje zajednički postižemo u stipendiranju.

Kako funkcioniraju donacije? + -

Mjesečne donacije putem kreditne kartice ugovaraju se na period od 1 ili 2 godine, u iznosu koji sami odaberete.

Mjesečne donacije putem trajnog naloga ugovarate samostalno s Vašom bankom u trajanju i iznosu koji sami odaberete, putem e-bankinga ili u poslovnici. Donaciju možete obustaviti kad god poželite, pozivom na broj 01 485 4478.

Stipendije Srpskog privrednog društva „Privrednik“ financira isključivo iz donacija građana, tvrtki, srpskih organizacija i vlada. OIB Privrednika je 76477474267.

Kako se dodjeljuju stipendije? + -

Srpskog privrednog društva „Privrednik“ stipendije dodjeljuju putem svojih fondova. Danas postoje dva fonda, i to Fond Vladimir Matijević za dodjelu stipendija nadarenim učenicima i studentima slabijeg materijalnog stanja i Fond Ivana Vujnović za dodjelu stipendija izvrsnim studentima.

Stipendije mogu dobiti samo oni učenici i studenti koji se prijave na natječaje. Natječaji za oba fonda otvaraju se svake godine uoči 23. septembra, godišnjice osnivanja Društva, i traju prva dva tjedna u oktobru.